Kwartetten 4-5-6

Afgelopen dinsdag werden er presentaties getoond van 3 verschillende kwartetten.

Het eerste kwartet werd gevormd door Yvonne, Gerda, Zwany en Sjak, die “spiegels” als onderwerp hadden gekozen. Het werd ze niet makkelijk gemaakt door het vreselijk slechte weer. De uitdaging van deze vorm van fotografie zat erin dat de fotografen voortdurend alert moesten zijn scherp te stellen op het onderwerp in de spiegel, in plaats van op de hand die de spiegel vasthoudt.
Zie hier de presentatie

Het 2e fotokwartet bestond uit Huub, Janine, Margreet en Ronald. Omdat zij het 6e kwartet waren, was hun thema ook het getal 6. Huub vond het getal 6 gewoon op straat, Janine vond het getal 6 in de sport van haar kinderen, Margreet vond het getal 6 op het NDSM-terrein en Ronald zag het getal 6 overal tijdens zijn reis naar het Annapark. Zie hier de presentatie.

De 3e en laatste presentatie was van Saskia, Carin, Jan en Ingrid, en had “Kunstzinnig onscherp” als thema. Hun presentatie liet zien welke mogelijkheden er zijn om foto’s onscherp te laten zijn, en tóch kunstzinnig te blijven. Voorbeelden die in de presentatie voorbij kwamen, bestonden onder anderen uit het bewust out-of-focus fotograferen, het zoomen tijdens de opname, het scherpstellen op de verkeerde plek van de foto, en het toepassen van hulpmiddelen om een foto onscherp te maken met behulp van katoen, huishoudfolie of Photoshop. Zie hier hun presentatie.

De verschillende presentaties lieten goed zien dat de leden goed hebben nagedacht over de invulling van het thema. Er zijn een heleboel zéér creatieve foto’s voorbij gekomen! Chapeau!