Clubavond ledenpresentaties

Afgelopen dinsdagavond werden er maar liefst 3 presentaties gegeven. 

De 1e presentatie was van Suzanne Steur, en zij nam ons mee in de wondere wereld van de onderwaterfotografie. Eerst vertelde zij het één en ander over het duiken zelf, en wat daar allemaal bij komt kijken. Behalve dat je een fors aantal kilo’s meeneemt naar beneden, heb je te maken met stroming en golven. Dat maakt het maken van elke foto tot een uitdaging. Verder verlies je steeds meer licht naarmate je dieper duikt, en verlies je steeds meer kleuren, waardoor je gedwongen wordt om een roodfilter te gebruiken. De foto’s die zij toonde het leven oncer de zeespiegel van onder anderen Jordanië en Borneo waren prachtig.
Zie hier de hele presentatie.

De 2e presentatie was voor rekening van Reinder Tasma. Hij concentreerde zich op  macrofoto’s. Ook hij begon natuurlijk met de theorie en toonde daarbij onder anderen een balg waarmee je het begrip macrofotografie naar een “next level” kunt tillen. De eerste macrofoto’s gingen voornamelijk over bloemen. Hij legde uit waarom je een object moet uitkiezen met voldoende ruimte achter de bloem voor de onscherpe achtergrond. Ook liet hij zien hoe je de ruimte rondom de bloem onscherp maakt, door een plastic zakje met een gat erin voor de lens te plaatsen.  Een plukje gras voor het objectief werkt trouwens ook. Ook deelde hij zijn toplocaties. Tenslotte toonde hij een aantal foto’s van insecten. De Laakse Slenk nabij Zeewolde was voor hem de hotspot voor insectenfotografie. Zie hier de hele presentatie.

De 3e en laatste presentatie was van Jan Messink over manipulatie, of picture designer, zoals hij het noemde. Hij liet zien hoe hij science fiction-achtige foto’s maakt. Daarbij was het uitgangspunt steeds een door hem gemaakte foto, gemengd met hemellichamen, sterren, de maan en ufo’s die hij downloadde van Pixabay. Zie hier de hele presentatie.