Fotofestival Almere 2024

Afgelopen dinsdag 26 maart is Danny van Kolck, namens het Fotofestival Almere komen vertellen wat het Fotofestival is, hoe en wie hieraan mee kunnen doen. We zullen hieronder het persbericht delen zodat je kan nalezen wat dit inhoudt.

Tijdens de tentoonstelling van de ingezonden foto’s krijgen we als AFC de mogelijkheid om in het weekeinde van 8-9 juni ons als club te presenteren in de Kunstlinie. Ook de andere fotoclubs binnen Almere zullen hier aanwezig zijn.
We zijn met de aanwezige leden dinsdagavond gaan brainstormen hoe we deze 2 dagen invulling zouden kunnen gaan geven.
Te denken valt aan bv foto’s van de FVDM te laten zien, de website promoten, kleine uitleg geven over “hoe meer te halen uit smartphone fotografie”. 

Graag roepen we alle leden op om met nog meer leuke ideeën te komen. Tevens vragen we ook om je aan te melden als je het leuk vindt om in dat weekeinde een bijdrage te leveren door bv 2 uurtjes samen met een ander clublid de stand te bemannen.
Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe makkelijker we een verdeling kunnen maken. 
En hoe leuk is het om de inwoners van Almere te laten zien wat voor een geweldig enthousiaste club we zijn en prachtige foto’s met elkaar maken.

De precieze invulling moet nog komen, maar de tijden zullen ongeveer van 10 tot 16 uur zijn (die we dan verdelen onder de aanmelders)
We zouden het fijn vinden als je binnen 2 weken in een reactie aangeeft of je mee wil doen 8-9 juni, zodat we aan het Fotofestival Almere kunnen melden dat we graag mee doen dat weekeinde. Reactie kan naar bestuur@almeersefotoclub.nl
Ideeën over de invulling van de 2 dagen kan ook aldaar worden ingestuurd.

Alvast bedankt.
Gr namens bestuur
Carla, Elly en Sjak

Hieronder het persbericht:

Eindelijk krijgt Almere een fotofestival. De eerste editie vindt plaats in het stadshart. Je zult foto’s zien in de etalages van leegstaande winkels, hangend boven de straten en tegen de ruiten van de glazen entree van de Nieuwe Bibliotheek. Je bezoekt de tentoonstelling met de mooiste inzendingen in Kunstlinie Almere. Je neemt daar deel aan workshops met bekende Almeerse fotografen en leert over AI in de fotografie. In dit festival kan iedereen een eigen verhaal vertellen.
Thema
Het thema van Fotofestival Almere is: Wat maakt jouw huis tot een thuis? Iedereen heeft daar een eigen gevoel over en fotografeert op een eigen manier. Misschien komt je fijne woonhuis in beeld, met de mensen waarvan je houdt op een knusse bank. Misschien kies je voor je straat of voor de markt even verderop, of voor de bomen die je ziet bij een wandeling. Elk beeld dat je dat gevoel geeft is welkom. Het Fotofestival Almere laat zien wat mensen raakt. Wat ze belangrijk vinden en wat ze willen laten zien aan elkaar. Zo bereiken we ons doel om zoveel mogelijk mensen met elkaar in verbinding te brengen door het delen en bekijken van de foto’s .
Wie doen mee
We vragen alle mensen die in onze stad verblijven om foto’s in te sturen. Mensen die hier tijdelijk zijn, of al jaren wonen. We vragen fotografen, amateurfotografen en fotoliefhebbers om mee te doen met hun mooiste foto’s. We vragen jongeren en ouderen van elke kleur en achtergrond. Studenten en scholieren, mensen die werken of vrij zijn. Mensen die van de stad houden, of juist niet. Ze worden uitgenodigd om hun foto’s in te sturen, zodat we zien wat ons allemaal beweegt.
Ieder die zich aangesproken voelt kan tot 10 mei foto’s sturen naar www.fotofestivalalmere.nl
Kom dan op 7 juni om 16.00 uur naar de opening van de tentoonstelling in Kunstlinie Almere aan de Esplanade en geniet in het weekend van 7 tot 9 juni van de foto’s met het thuisgevoel van mensen in Almere.
Wees erbij!

Team Fotofestival Almere