Hembrug aan de ketting

Bezoek Hembrugterrein en presentatie fotoketting

De clubavond werd gisteren ingeruimd voor 2 interessante presentaties. 

Als eerste was Monique Geijs aan de beurt om een presentatie te geven over de foto’s die de leden hebben gemaakt tijdens het bezoek aan het Hembrugterrein op zaterdag 27 januari 2024. Het hielp dat het die dag mooi weer was; zeg maar rustig stralend mooi weer! De foto’s die de leden hadden gekozen voor de presentatie lieten een brede verscheidenheid zien aan verschillende soorten fotografie. Hoewel veel leden zich lieten inspireren door het interieur bij Lab44 en het Museum of Humanity, de presentatie toonde niet alleen urban photography, maar ook zwart/wit fotografie, abstracte fotografie, en HDR. De presentatie had zelfs een inspirerende werking op de leden; die namen zich voor ook eens andere vormen van fotografie te proberen.
Zie hier de gehele presentatie.

Na de pauze namen Anita en Carla het stokje over. De fotoketting van dit jaar begon 3 keer met een macrofoto van een luchtwortel, genomen op het floriadeterrein. Wat tot 3 keer begon met een luchtwortel in de vorm van het getal 6, leidde steeds via de plantenwereld steeds naar allerlei verschillende foto’s. Het liep uiteen van vervoer tot muziekinstrumenten, kleuren en voedsel, en interessant is om te zien wat de ene fotograaf inspireert bij het zien van de foto van de andere fotograaf. Ondanks dat er soms vrolijk gereageerd werd, was de algemene reactie: “Verhip, zo had ik het nog niet bekeken”, en dat maakte de presentatie leerzaam.
Zie hier alle fotokettingen.

Over het algemeen mogen we wel concluderen dat deze presentaties erg leerzaam waren. Een groep fotografen ziet allemaal hetzelfde, maar kiezen allemaal een andere foto, of worden op een andere manier geïnspireerd. Je gaat, als het ware, zien wat een ander heeft gezien, en dat is leerzaam.