Mensen, gezichten, …

Presentatie Portret & Reclame

Dinsdagavond de 16e verwelkomden wij Martin Hogeboom voor een presentatie over portret- en reclamefotografie. Martin werkt sinds 2001 fulltime als beroepsfotograaf, en heeft foto’s gemaakt voor onder anderen Kärcher, Centraal beheer en Plieger. Ook wordt hij regelmatig gevraagd voor head shots voor smoelenboeken voor bedrijven.

Met betrekking tot de portretten die hij fotografeert vertelde hij veel over de techniek. Ook vertelde hij dat hij de mensen, die hij voor zijn lens krijgt, op hun gemak stelt, hoe hij verbinding met ze maakt, en hoe hij de onzekerheid wegneemt bij de mensen die hij vastlegt. Daarbij toonde hij veel voorbeelden van portretten die hij maakte, zowel in Europa als de VS. Ook ging Martin uitgebreid in op de techniek van het flitsen voor portretfotografie, het gebruik van reflectieschermen, diverse lampen en hoe je het juiste effect verkrijgt. Ook hier toonde hij weer veel praktijkvoorbeelden.

We hebben genoten van een humoristische presentatie met prachtige foto’s! Martin is te vinden via zijn website: martinhogeboom.nl.  Ga even kijken!