Nieuwsbrief 11 februari

Nieuwsbrief 7 – februari 2022

Hallo clubleden,

Het is fijn om weer op het Annapark te zijn. Met nieuwe vloerbedekking en een nieuwe beamer! Wat willen we nog meer? Hopelijk snel meer versoepelingen zodat iedereen weer live mee kan doen.

As. dinsdag zijn de eerste fotodrietallen aan de beurt. We zijn benieuwd naar de onderwerpen.

Volgende week zaterdag gaan we met 14 deelnemers naar Amelisweerd. De voorjaarsbloemen staan er al mooi bij. Neem vooral een vuilniszak mee zodat je laag bij de grond kunt fotograferen. Een statief(je) is ook handig. Alle deelnemers zijn toegevoegd aan de appgroep, dus daar meer info.

Op 22 februari maakt Reinder ons wegwijs in Lightroom. Heb je op voorhand al vragen stel ze dan gerust aan programma@almeersefotoclub.nl dan kan Reinder daar alvast iets mee.

Op 1 maart gaat het in de foto vd maand over streetart, zie de uitleg in het programma. Kijk op Instagram ook eens bij https://www.instagram.com/streetartfrankey/?hl=nl voor wat humoristische 3D streetart!

Over de foto vd maand april, portret, waren wat vragen. Wat ons betreft is dit een goede uitleg: Portretfotografie is het fotograferen van mensen, gezicht en/of hele lichaam. De foto laat iets zien over de persoon zelf, zowel geposeerd als ongeposeerd. Met een portret leg je als het ware de persoonlijkheid van jouw model vast. Op goede portretfoto’s is meteen te zien wie of wat de persoon is. Denk aan beroep, karakter, sfeer etc. Op 8 maart gaan we op het Annapark oefenen met portretfotografie! Kijk hier vast voor wat tips:

https://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/tips_en_truuks/10_tips_voor_betere_portretfotos.asp

Groet en fijn weekend!

De programmacommissie

Anita, Carla, Daniela, Han en Jacqueline