Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 2 – Almeerse Fotoclub, september 2021

Hallo leden,

Wat waren de 19 foto’s van de maand september leuk en gevarieerd! De kop is eraf en als programmacommissie zoeken we nog een beetje onze draai zo na de zomer. Daardoor hadden we ons niet gerealiseerd dat enige uitleg over de doe-avond van volgende week wel handig is…

Dinsdag 21 september gaan we spelen met kleine scherptediepte, bedoeld om mensen die daar nog wat over willen leren op weg te helpen en gezellig met elkaar en de camera bezig te zijn. Neem dus je camera, statief, attributen als potloden, bloemen, schroefjes, fruit, vellen papier voor een achtergrond, en eventueel een mini-studio als je die hebt, mee. Bedenk vast wat je nog zou willen leren en kijk even bij de onderstaande linkjes voor meer informatie! Als je op voorhand vragen hebt, mail ons.

https://www.fotodevakman.nl/blog/wat-betekent-scherptediepte

https://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/inspiratie/20-fotos-prachtige-met-een-kleine-scherptediepte.asp

https://www.zoomacademy.nl/blog/scherptediepte-mythes-ontkracht/

Dan heeft Carla gisteren al iets gezegd over het zaterdaguitje van 25 september naar Utrecht. Hier nogmaals voor de mensen die er niet waren. De activiteit zal ongeveer tussen 10.00 en 16.00 uur plaatsvinden en we gebruiken deze dag om lekker in de stad te fotograferen. Je kunt alvast foto’s maken voor bijvoorbeeld de maandfoto’s deur(en), streetart en straatfotografie. Geef je uiterlijk 19 september op via de mail en laat daarbij weten of je eigen vervoer hebt en eventueel mensen mee kunt nemen of dat je liever met het OV gaat. Dan kijken wij wat een handige verzamelplek is.

Ook de drietallen zijn gemaakt, zie hieronder in welke drietal je zit en zoek elkaar volgende week op het Annapark even op, mail of maak een app-groepje aan. Heb je je niet opgeven en wil je toch mee doen? Laat het weten en we maken een extra groep.

Drietal/groep 1 en 2 presentatie 30 november
Drietal/groep 3 en 4 presentatie 21 december
Drietal/groep 5 en 6 presentatie 25 januari

Onderwerpen:
Vakmanschap
Minimalistisch
Horizon
Abstract
Gezellig

Maak per drietal één keuze uit deze onderwerpen en fotografeer er op los. Let wel, als drietal mag je maximaal 15 foto’s presenteren😉

En als laatste, om verwarring weg te nemen over het thema van foto van de maand oktober, deuren mag ook 1 deur zijn.

We hopen dat alles nu duidelijk is en horen het graag als je suggesties hebt.

Groet van de Programmacommissie
Anita, Carla, Daniela, Han en Jacqueline