Nieuwsbrief 4

Beste leden,

Het is alweer november, een maand met veel activiteiten op de fotoclub! Morgen (2 november) foto van de maand: straatfotografie in zwartwit met minimaal 3 personen in beeld, vergeet niet de foto’s ook te beoordelen, ook als je zelf niet meedoet.

Op 9 november zien we graag de resultaten van de doe-avond reclamefotografie. We hebben op Facebook al wat voorbij zien komen, erg leuk! Wie wil zijn/haar foto(s) presenteren op het Annapark en uitleggen hoe deze gemaakt is (zijn); diafragma, sluitertijd, achtergrondmateriaal, hoe kwam je op het idee etc? Mail even naar programma@almeersefotoclub.nl

Op 16 november gaan we schilderen met licht (lightpainting) met Anita Riemersma. Na de interessante presentatie van vorige week gaan we zelf aan de slag onder begeleiding van Anita!
Locatie: Parkeerplaats aan het eind van het Spelplein (heet ook wel Heliplaats) zijweg van Pampushavenweg. Let op: auto’s parkeren langs de weg zelf, zodat ze niet in de weg staan. Mocht het slecht weer zijn dan wijken we uit naar een locatie binnen.
Kleding: donkere kleding en schoenen, warme kleding (in laagjes, muts, sjaal, handschoenen), je staat veel stil.
Meenemen: camera, statief, afstandsbediening (liefst zonder infrarood), donker plastic zakje, muts o.i.d, zaklantaarn of hoofdlampje, eventueel lampjes en/of (zelfgemaakte) tools. Zie voor verdere informatie de bijlage!

Op zaterdag 20 november in de middag gaan we naar Petten, om aan het strand te fotograferen. Denk aan zonsondergang, lange sluitertijd (met filters), beweging, herhaling etc. We willen uiterlijk rond 15.00 uur verzamelen in Petten. Het is vanuit Almere een goed uur rijden en rond 16.45 uur gaat de zon onder. Na zonsondergang kunnen we met de liefhebbers in Petten nog een hapje eten.
De clubleden die meegaan krijgen verdere informatie via een tijdelijke groepsapp, zoals wie met wie mee kan rijden, verzamelplek in Petten, wat mee te nemen etc. Heb je zin om mee te gaan, geef je voor 7 november op bij de programmacommissie: programma@almeersefotoclub.nl Geef daarbij ook aan of je wel of niet wil blijven eten, dit i.v.m. het reserveren van een eetgelegenheid.

Bij Petten aan zee staat een ‘palendorp’ op het strand ter hoogte van de Bergeendstraat. Dit fraaie kunstwerk bestaat uit een 160 palen van zes tot twaalf meter lengte en is een cadeau van aannemerscombinatie Van Oord-Boskalis. De palen staan in de vorm van tien huizen en een kerk. Het is een herinnering aan het oude Petten, dat lang geleden werd overspoeld door de zee.

Op 30 november presenteren de eerste foto-drietallen (groep 1, 2 en 3) hun foto’s op het Annapark en we zijn natuurlijk erg benieuwd naar het resultaat! Iedere groep mag maximaal 15 foto’s insturen. We benaderen de groepen apart om hen verder te informeren.

We zien je graag morgen, volgende week, de week erna of iedere week! En als je nog vragen hebt, mail dan naar programma@almeersefotoclub.nl

Groet,
Anita, Carla, Han, Sjak en Daniela