Nieuwsbrief April 2023

Maart ligt alweer (bijna) achter ons, we begonnen met de foto van de maand, Lijnenspel, met Kim als terechte winnaar met een bijzondere foto. Anita was onze gastvrouw voor een creatieve avond Lightpainting, waar weer nieuwe technieken en attributen werden uitgeprobeerd, met zeer fraaie resultaten.

Zaterdag de 18e was er een uitje naar de NDSM-werf.

Verslagje van Carla, ook met belangrijke info over het uitje naar IJmuiden op 15 april:

“We kunnen terugkijken op een geslaagd zaterdaguitje naar de NDSM-werf. De weergoden hadden we mee, het bleef droog. We waren met 12 fotografen op pad. Er zijn heel veel mooie foto’s gemaakt, waarvan de mooiste op 25 april gepresenteerd zullen worden. Het volgende zaterdaguitje naar de Pier van IJmuiden is op 15 april gepland. Dat is tevens het laatste uitje van dit seizoen. Geef je vóór 7 april op bij de Programmacommissie. Laat bij aanmelden ook even weten of je wilt blijven lunchen. We verzamelen om 9 uur op de voorste parkeerplaats bij het Annapark. 8 april wordt er een groepsapp aangemaakt waarin de informatie voor de Pier-groep komt. “


De 21e maart was Robert van Sluis weer onze gast, met een terugkoppeling naar de ingezonden reportages. Interessante inzichten, en nuttige informatie. De leden vonden het vooral lastig om het aantal foto’s te beperken tot 10 of zelfs 5.

Morgen worden we getrakteerd op de presentaties van de laatste kwartetten.

Op 4 april is alweer de volgende foto van de maand, Minimalisme. Denk eraan: vrijdag a.s. vóór 19.00 uur moet de foto worden ingestuurd.

Op 11 april gaan we fotograferen in het centrum van Almere. We verzamelen om 8 uur bij de Ally-trap. Het kan handig zijn om een statief of rijstzak mee te nemen.

Op 18 april zal Ton Döpp ons vertellen over vogels fotograferen in (o.a.) een stedelijke omgeving.

Op 25 april zullen de foto’s van de NDSM en IJmuiden getoond worden.

We zien uit naar de komende clubavonden!
Vragen/opmerkingen graag naar programma@almeersefotoclub.nl

Namens de Programmacommissie
Yvonne.