Nieuwsbrief maart 2024

We hebben qua buitentemperatuur (bijna) de warmste februari maand ooit afgesloten. Een maand waarin we zijn verstild, waarin we een presentatie hebben gehad over het blauwe uurtje, vogels en bruggen. De doe avond stond in het teken van de reclamefotografie, waarvan we al resultaten hebben gezien op het Forum en waarbij we hopen dat meerdere leden hun reclamefoto’s hierop presenteren. Bij het schrijven van deze nieuwsbrief hebben we nog te goed een lezing door Petra van Went over abstracte natuurfotografie.

Wat gaat ons de maand maart brengen:

5 maart  De foto van de maand met het onderwerp Bokeh. Wat is Bokeh? We hebben onder leiding van Kim geoefend, maar Bokeh gaat verder, dat wordt even googelen. Een uitdagende opdracht.

12 maart presentatie van de foto’s van ons bezoek aan het Hembrugterrein. Aansluitend geeft, onder voorbehoud, Ingrid een fotopresentatie van haar bezoek aan het verlaten dorp Tsjernobyl in Oekraïne.  Indien Ingrid toch verhinderd is dan worden de fotokettingen gepresenteerd.

19 maart een doe avond op het Anna Park, in vervolg op de lezing van Nando Harmsen, gaan we oefenen met de reportageflitser. We gaan oefenen met elkaar in groepjes. Meenemen, camera, flitser, dikke jas enz. Geen reportageflitser, dan mag je hem vast wel gebruiken van een ander lid, bij Canon en Nikon zal dat zeker geen probleem zijn.

26 maart presentatie van de drie fotokwartetten.

Namens de programmacommissie

Jan Z.