Nieuwsbrief november 2022

Beste leden,

We zijn inmiddels midden in de herfst beland, te zien aan de prachtige foto’s die voorbij komen. Oktober begon met een ongekend groot aantal inzendingen voor het thema Transport, met als winnaar Jos Wu met een prachtige foto van Chicago. De fotogroepen zijn inmiddels goed op weg, en onze camerakennis is weer helemaal bijgespijkerd. Ook de smartphone kent geen geheimen meer voor ons, na de boeiende lezing door Linda Smit.

Zaterdag gaat een grote groep fotograferen in het Speulderbos.

Voor november staan ook weer fijne avonden op de agenda. De foto van de maand heeft als onderwerp Panning, geen makkelijke opgave, een echte uitdaging!

LET OP: De foto’s moeten deze keer binnen zijn op ZONDAG 30 OKTOBER Vòòr 19.00 UUR!. Er was wat verwarring over de dag, vanaf december wordt de inzenddag vrijdag i.p.v. zondag.

De 15e november is gewijd aan avondfotografie, we gaan naar Nemo in Amsterdam. Neem camera en statief mee. Opgeven bij de programmacommissie. Hou voor gedetailleerde informatie even het Forum in de gaten, daar zal Jan Zegstroo voor zorgen.

De 22e november komt Robert van Sluis ons alles vertellen over reportagefotografie. Kijk even op zijn site https://www.eyefordetail.nl/

Zaterdag 26 november is er weer een mooi uitje, we gaan naar Elburg. Ook daarvoor krijgen jullie nog verdere informatie. Opgeven kan natuurlijk nu al als je weet dat je mee wilt.

Dinsdag 29 november is de 4e avond voor de fotogroepen. Inmiddels weet iedereen elkaar daarvoor te vinden.

We gaan in de tweede helft van het seizoen beginnen met de kwartetten, geef je alvast op als je daaraan mee wilt doen, de programmacommissie kan dan alvast inventariseren en kan kwartetten samenstellen uit de aanmeldingen. Het is de bedoeling dat je met je kwartet een onderwerp naar eigen inzicht kiest, waarin je je gaat verdiepen.

Nog even ter herinnering: voor de avond lightpainting op 14 maart is het nú het moment om lichtjes te scoren bij de action of aanverwante winkels!

Nog een paar puntjes van orde:

– Wil je met een paar leden op eigen initiatief een afspraak maken voor een evenement bijv. doe dat dan via het Forum.
– De facebookpagina van de club of de website is daarvoor niet bedoeld, omdat die “publiek” zijn.
– Wil je een foto laten zien aan de leden voor bijv. feedback of heb je een beetje geëxperimenteerd, doe dat dan ook op de forumpagina. Ben je trots op een foto, zet die dan op je eigen facebook/instagrampagina of de facebook clubpagina, dan kunnen ze gebruikt worden als content op instagram of op de website van de club.
– Foto’s van leden, gemaakt tijdens avonden op het Annapark, graag ook alleen op het Forum posten i.v.m. privacy.

We verheugen ons op een mooie novembermaand !
Namens de Programmacommissie
Yvonne.