Nieuwsbrief oktober 2023

We zijn al weer een maand bezig, een maand met een Flevo Foto Run, een foto van de maand, een uitleg over triadische kleuren en een heel interessante avond over foodfotografie, waarmee we nu, voor de foto van de maand in januari, zelf aan de slag kunnen gaan. Tevens zijn de groepen samengesteld waarover later meer.
Op het forum heeft Kim haar presentatie met uitleg over de triadische kleuren gezet. Handig voor de foto van de maand mei!

 De fotoketting is reeds gestart, via de mail zal je uitgenodigd worden om deel te nemen, in deze mail zal een foto bijgesloten zijn waarop je met een eigen foto reageert. Wat komt er direct in je op bij het zien van de foto, verwoordt die gedachte met een foto welke je naar de afzender terug stuurt.

3 oktober hebben we de foto van de maand, met als onderwerp “Ontmoeting”. Denk om de indien termijn, zie hiervoor de mail van 27 september. Vorige maand zijn we begonnen met een nieuw formulier voor het bespreken van de foto’s.  Een evaluatie van het formulier binnen de programma commissie vindt op een later moment plaats. Reacties/Opmerkingen op het formulier kunnen geuit worden via de mail van de programmacommissie.

 7 oktober is het zaterdaguitje naar de Botanisch tuinen in Utrecht, opgeven voor 1 oktober via het formulier in de mail van 24 september. Er zijn wat kortingsmogelijkheden voor de entree van de tuinen. Kijk dit zelf even na, of je hier gebruik van kunt maken.

10 oktober Na het samenstellen van de groepen is dit de eerste avond om samen met je groepsleden aan de slag te gaan. Dit kan op het Annapark maar ook op locatie. De groepen zijn als volgt ingedeeld:

Fotogroepen 2023-2024 dinsdag 10okt en 28 nov bijgewerkt t/m 26 sep

Groep 1 VOL Head shots met emotie en attributen Kim, Yvonne Denise, Erik Ria, Ingrid Wim, ZwanyGroep 4 Blauw kwartier Andre Ruud Albert de R Monique G, Han
  
Groep 2 Macro Elly, Anita Hanneke, Albert R Daniëla,, Carla Janine, ArjanGroep 5 Vogelfotografie Monique K, Henk Huub, Wendelien Astrid en Ronald Sch Gerda
  
Groep 3 Abstract Hans, Jan T Jan Z, Sjak Carin, Reinder Ronald S, Frank JGroep 6 Bruggen Saskia, Marianne Margreet, Jos Harm-Anton Astrid H, Mark Arnold, Marco

Nog niet opgegeven voor 10 oktober? Stuur even een mailtje naar de trekker van de groep (vet gedrukt), haast is gewenst want er zijn al groepen op pad geweest.

Groep 1-2-3 hebben de presentatie op 23 januari.
Groep 4-5-6 op 13 februari.
Per groep een half uur met maximaal 40 foto’s per groep. Zorg onderling voor de verdeling en maak er een leuke en interessante presentatie van, vertel ook iets over de making off, de exif gegevens, hoe de groep te werk is gegaan en wat men van elkaar heeft geleerd.

17 oktober is er een infoavond op het Annapark over foto’s bewerken, compositieleer voor beginners en een uitleg over het uploaden van foto’s op onze eigen website, deze uitleg wordt gegeven door Jan Messink (JaMes), Jan Terpstra en Reinder Tasma.  Aansluiten naar keuze.

24 oktober gaan we op reis naar Costa Rica en Cuba. Eric zet zijn verhaal over zijn reis naar Costa Rica voort en Mark gaat aan de hand van zijn foto’s ons meenemen naar het Caribische eiland Cuba.

31 oktober komt Ton Döpp op het Annapark om ons mee te nemen in de wereld van de vogelfotografie. Kijk vast eens op zijn site http://www.tondopp.nl/ .

 Namens de Programmacommissie
JanZ.